hayabusa problems

+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10
Like Tree2Likes
  • 1 Post By Pruitt'sBusa
  • 1 Post By busa4mee

hayabusa problems

This is a discussion about hayabusa problems within the Suzuki Hayabusa section, where you will Some say Busa's Dominate; whats good pb ....i got a problem with my busa and i need help cause i just had this motor built and im tired of all the lil issues....well heres whats going on...had the motor

  1. #1
    Moving up the Ladder
    busaman's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    mississippi
    Posts
    167
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    4
    Country: United States

    Default hayabusa problems

    whats good pb....i got a problem with my busa and i need help cause i just had this motor built and im tired of all the lil issues....well heres whats going on...had the motor built...installed motor....went to crank it for the first time and it turned right over with no probs....so i went to shift the bike to first and it shifted good...then went to neutral and it went...then i tried second and got nothing...it was stiff as hell....so took motor out and went in and cleaned everything and found that my shift fork was a lil worn...after the change of the fork i had shifted it to make sure it worked before i buttoned it up and it was good.....put motor back in and installed a oem clutch kit and tried to test the trans and go so wierd results..the bike would shift through all gears good but when im in first i can accelerate hard with no probs but when i go to second it doesnt run right it bucks and doesnt really go...it does it in all gears except first and neutral of course lol....and second is backcut also...

  2. Remove Advertisements
    PsychoBike.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Moving up the Ladder
    busaman's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    mississippi
    Posts
    167
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    4
    Country: United States

    Default

    someone please help

  4. #3
    Super HoleShot Member
    Pruitt'sBusa has made a donation to the forum!
    Pruitt'sBusa's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Mississippi/Alabama Line
    Posts
    792
    Post Thanks / Like
    Real Name
    Jason
    Rep Power
    6
    Country: United States

    Default

    Maybe a bad gear position sensor??
    busa4mee likes this.
    Live Fast

  5. #4
    Moving up the Ladder
    busa4mee's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    wisconsin
    Posts
    428
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by Pruitt'sBusa View Post
    Maybe a bad gear position sensor??
    +1 on that. Or installed incorrectly.
    Pruitt'sBusa likes this.

  6. #5
    Moving up the Ladder
    busaman's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    mississippi
    Posts
    167
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    4
    Country: United States

    Default

    well checked the clutch and it was all right so now im thinking its just a fuel issuue....so does the gear position sensor affect fuel or timing

  7. #6
    Moving up the Ladder
    busa4mee's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    wisconsin
    Posts
    428
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    4

    Default

    Im sure both. It uses it in conjunction with other sensors to time and fuel accordingly.

  8. #7
    Moving up the Ladder
    busaman's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    mississippi
    Posts
    167
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    4
    Country: United States

    Default

    yea cause it dont seem like its giving it gas when im in gear but at idel its fine

  9. #8
    Moving up the Ladder
    busa4mee's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    wisconsin
    Posts
    428
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    4

    Default

    I'll give you a ring tomorrow.

  10. #9
    Moving up the Ladder
    busaman's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    mississippi
    Posts
    167
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    4
    Country: United States

    Default

    thanks
    Quote Originally Posted by busa4mee View Post
    I'll give you a ring tomorrow.

  11. #10
    Moving up the Ladder

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    berlin ,nj
    Posts
    309
    Post Thanks / Like
    Real Name
    jason deshanes
    Rep Power
    4

    Default

    no fi light?sometimes a fuel pump will be going bad and ive never seen a fuel pump put the fi light on

Similar Threads

  1. head problems or oil problems
    By superzuk1000 in forum Tuning Performance
    Replies: 14
    Last Post: 01-12-2012, 05:37 PM
  2. PM PROBLEMS
    By knecum in forum Staging Lanes
    Replies: 5
    Last Post: 03-02-2011, 08:21 PM
  3. 06 Problems
    By slowboy in forum Suzuki Hayabusa
    Replies: 4
    Last Post: 09-10-2010, 12:04 PM
  4. Hayabusa Starting Problems
    By Big Red Busa in forum Suzuki Hayabusa
    Replies: 1
    Last Post: 06-24-2010, 10:22 AM
  5. 2008 hayabusa MPS fuel kill problems
    By soul taker in forum Suzuki Hayabusa
    Replies: 17
    Last Post: 03-30-2010, 04:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.